Menin keskustelemaan pakolaisten kanssa Kiasman edessä olleelle pakolaisten leirille maanantai-iltana. Keskustelu osoittautui erittäin vaikeaksi, koska keskustelukumppaneiksi tuli "järjestyksenvalvojan" keltaisiin liiveihin pukeutuneet pomomiehet, jotka vain jatkoivat taukoamatonta monologiaan. Samaan aikaan anarkomarkot pyörivät koko ajan ympärillä ja minua tönittiin ja lopulta pipo varastettiin (irakilaiset kävivät hakemassa takaisin). Näiden pomomiesten tarinat olivat puhdasta taqiyyaa. Oli ilmeisesti saatu myös SPR:n avustusta valehtelussa. Varsinkin ns. megafoni-pakolainen vaikutti lähinnä kiinnostuneeksi mukavasta elämästä Suomessa, jossa pääsee ajamaan kivoilla autoilla. Hän sai nimensä siitä. että hän suuntasi läheltä megafonin minua päin huutaessaan – vaarallista korville. Tämä tapahtui nauhoituksen jälkeen. Toki tarinaa kidnappauksista ja ampumahaavoista jne. tuli solkenaan. Bagdadidssa oli kuulemma kolme lasta, joista on huolissaan ja isästä ja veljestään. Vaimoa ei edes maininnut. Äidin sai mainituksi nippanappa. Kaikki tarinat olivat ulkoaopetellun tuntuisia, joihin liittyviä kysymyksiä ei ollut mahdollista tehdä.. Kerran tuhti pakolainen oli alkamassa selittää jotain Suomen historiasta (tiedätkö, etä Suomi oli osa…) kun hän oli luvannut puhua Irakin historiasta. Tarinat oli käsikirjoitettu ja niitä kerrotaan varmaan myös villeniinistöille.

Anarkistityttöset yrittivät saada minua siirtymään kadun toiselle puolelle. Jännää, että anarkistit haluavat määräillä, missä ihmiset kulkevat. Ja yksi tyttönen kiljui raivokkaasti "SUOMI EI KUULU VAIN SUOMALAISILLE. KAIKILLA ON OIKEUS TULLA TÄNNE". Valitettavasti se ei tullut nauhalle, koska olin sammuttanut nauhurin hieman aiemmin.

About

Pulvis et umbra sumus. J.P. -> ardent blogger and philosopher. Cruzarei os dedos por você. Ou como dizem no teatro: quebre a perna!
Follow on Twitter Like On Facebook Subscribe on YouTube Pinterest Email to us