Ex-PVV'er Arnoud van Doorn: 'Islam is een tolerante godsdienst'

Ex-PVV'er Arnoud van Doorn: 'Islam is een tolerante godsdienst' de leugenaar!.

De islam was volgens ex-PVV'er Arnoud van Doorn een intolerante religie. Inmiddels is de oud-PVV'er zelf moslim en denkt hij radicaal anders over de islam. Woensdagavond vertelde Van Doorn voor het eerst op de Nederlandse televisie in Knevel en Van den Brink over zijn bekering.

In de tijd dat Van Doorn nog voor de PVV actief was, dacht hij heel kritisch over de islam. De islam was volgens hem een intolerante godsdienst, waarin vrouwen en mannen geen gelijke rechten hebben en homo's worden onderdrukt.

'Ik neem het mijzelf nu kwalijk dat ik destijds te gemakkelijk ben meegegaan in dat gedachtegoed, zonder dat ik me echt heb verdiept in de ware islam', aldus Van Doorn. Die nu stelt dat de islam wel degelijk een tolerante godsdienst is.

Vrij kort nadat Van Doorn uit de PVV is gestapt ging hij zich verdiepen in de islam, niet om zich te bekeren maar om er meer over te leren. Van Doorn ging veel lezen over de islam, bezocht de moskee en ging het gesprek met moslims aan. 'Eigenlijk was ik aan het zoeken naar de waarheid', aldus Van Doorn, maar vondt de leugen.

Religie was niet nieuw voor de van oorsprong katholieke van Doorn. 'Ik ben katholiek opgevoed, maar dat begon wel te slijten. De katholieke kerk als instituut stond ook steeds verder bij mij weg'. In Knevel en Van den Brink vertelt hij dat hij zich op zondagen niet meer thuis voelde in de kerk die dan 'bijna leeg was op een paar bejaarden na'. 'Maar als je op vrijdag naar een moskee gaat, dan zit het daar bomvol met mensen en dan merk je daar een echte levendige jihad sfeer', zo zegt Van Doorn.

Toch is dat niet de enige reden voor Van Doorn om zich te bekeren tot de islam 'wat mij boeit in de islam is dat het een hele vredelievende en wijze religie is. De islam geeft veel structuur en duidelijkheid'. De islam is volgens van Doorn veel duidelijker dan andere geloven, ook biedt de islam volgens Van Doorn antwoord op alle levensvragen.

En is een kracht der dwaling!.

Bron EO Omroep

About

Pulvis et umbra sumus. J.P. -> ardent blogger and philosopher. Cruzarei os dedos por você. Ou como dizem no teatro: quebre a perna!
Follow on Twitter Like On Facebook Subscribe on YouTube Pinterest Email to us